Sterk startveld naast de R5's

Snelle BMW's en de 206 Rally Cup

Vrijdagavond staan maar liefst 10 R5's aan de start van de Internationale GTC Rally. Daarmee doet de Brabantse klassieker beter dan eender welke Nederlandse rally. Het mooie nieuws is dat 9 van de 10 R5's bestuurd worden door Nederlandse rijders, waarmee bewezen wordt dat de rallysport in de lift zit. 

Naast de topwagens staan er nog enkele snelle rijders aan de start, zoals de Mitsubishi-rijders Ad Smits en Lambert Parren, maar ook Gerben Brouwer met de Audi S2. Gert-Jan Kobus, de broer van Hermen, Nederlands kampioen en winnaar van de GTC Rally 2018, komt aan de start met zijn Peugeot 208 R2. Een mooie referentie voor de Denen Casper Nielsen (Ford Fiesta R2) en Casper Jensen (Renault Clio R3). En voor streekrijder Maurice Kuijstermans, die zijn Peugeot 206 RC uitgerust heeft met een sequentiële versnellingsbak.

Enkele deelnemers aan de BMW M Cup kunnen het de R5-rijders in de tweede helft van de Top 10 ongetwijfeld lastig maken. We denken daarbij natuurlijk in de eerste plaats aan Hans Weijs, die met de brute 130i van Charly Schmid aan de start komt. Een ongelofelijk krachtige wagen die moeilijk te temmen is. 

Naast Weijs, willen ook Wim en Nadia Muilwijk voor eigen publiek schitteren. Met zijn terreinkennis kan Muilwijk ongetwijfeld rivaliseren met Franky Boulat, viervoudig kampioen in de M Cup en de leider in de M Cup. De andere deelnemers aan deze Belgisch-Nederlandse Cup zijn Lorenzo Vandenheede, Dirk Verhaert, Philip Lommers en Tom Ceuppens, derde in de tussenstand. Gunther Monnens, de winnaar van de Sezoensrally, is er niet bij. 

In de Nederlandse BMW 130i Challenge wordt vooral uitgekeken naar de prestatie van thuisrijder Marc de Groot, die tweede staat in de tussenstand achter Michaël Kamper, maar wel voor Jan Nijhof. 

Sinds 2017 is de Peugeot 206 Rally Cup een vaste waarde in de Nederlandse rally's. Deze merkencup wordt verreden met bijna standaard Peugeot 206 RC's, wat de formule betaalbaar maakt. Met 11 wagens aan de start, nemen de Peugeots ook in de GTC Rally een flink stuk van het spektakel voor hun rekening. Na drie overwinningen voert Rudy Schenkeveld, die na jaren met een VW Polo voor de Peugeot 206 Rally Cup koos, de tussenstand aan voor Marcel Vogelzang en Ingo Ten Vregelaar. De GTC Rally is de voorlaatste wedstrijd van de Peugeot 206 Rally Cup 2019, die beslist zal worden in de Conrad Twente Rally in oktober.

Kortom, op alle niveaus wordt het een spannende GTC Rally op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli.

Firemen Dakar Team verzorgt demo's

Het GTC Rally Festival zal op zaterdag 13 juli op Breda International Airport een volledige dag autospektakel bieden. Naast de Airstrip Dragrace op de landingsbaan, waar meer dan 300 krachtige bolides in actie zullen komen, verwachten we enkele honderden sportieve wagens in de Show Paddock. Bovendien zal de Burnout Madness de fans van gierende banden en pure power vermaken. Het GTC Rally Festival krijgt dit jaar bovendien een avondprogramma na de finish van de GTC Rally. Om het feest compleet te maken zal het Firemen Dakar Team een demonstratie geven met hun Dakar-truck op het onverharde gedeelte.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search