Compleet autosportfeest in de Nacht van Achtmaal

De Leeuw mikt op winst in Historic

Naast de GTC Rally die vrijdag opent met de Nacht van Achtmaal, en het GTC Rally Festival zaterdag op Breda International Airport, worden ook liefhebbers van historische rallywagens verwend. De affiche van de NED Historic Rally oogt veelbelovend.

Het veld wordt aangevoerd door de prachtige BMW 3.0 CSL van titelverdediger Wouter Koenderink, maar Christophe de Leeuw heeft in Vechtdal al aangekondigd dat hij voor winst gaat in de GTC Rally. Jef van Hooft is er ook opnieuw bij. Hij won vorig jaar de wedstrijd met zijn Lancia Delta Integrale. Wim Coremans wil zijn thuiswedstrijd voor geen geld ter wereld missen. Coremans stond in 1987 ook aan de start van de allereerste Nacht van Achtmaal. Deze keer waagt hij zijn kans met zijn vertrouwde BMW M3 E30. 

De NED Historic Rally kan rekenen op een erg gevarieerd wagenpark, zoals de Triumph TR8 van Ton Cornelissen, de Audi Quattro van Henk-Peter Meilink, de Ford Capri V6 van Ben Huijbregts, de Opel Ascona 400 van Jasper Nolles en de Ford Cortina GT van Robert Millar. 

Tijsterman voert de Cross Country aan

Voor de eerste keer zijn de deelnemers aan het NK Cross Country te gast in de GTC Rally. Niet voor een demonstratie, maar voor een manche van hun Nederlands kampioenschap offroad. Voor de gelegenheid wordt zelfs een speciale onverhardproef aangelegd op de terreinen van Breda Airport, waar enkel de terreinwagens van de NED Cross Country Rally zullen rijden. 

Henk en Mieke Tijsterman, pioniers van de Dakar en in 1989 zelfs vijfde algemeen in Parijs-Dakar, zullen het parcours openen met een Mitsubishi Pajero. Ze worden gevolgd door een aantal snelle en ronkende terreinwagens, zoals een Bowler Wildcat, een McRae Enduro, een Nissan Navara en enkele Toyota Landcruisers. Spektakel verzekerd, zeker ook op de smalle asfaltbaantjes. 

Eckhaus favoriet in de Jumbo Short Rally

Met de enige 4x4 van het veld, is Michiel Eckhaus de logische favoriet in de Jumbo Short Rally, die enkel op zaterdag 13 juli verreden zal worden. Maar, een garantie op succes is het zeker niet, want Janjur Monshouwer trekt met vertrouwen naar Halderberge, nadat zijn Opel Ascona 400 als een Zwitsers uurwerk functioneerde in Hardenberg, waar hij de Vechtdal Short Rally won. Ramon van de Lindeloof, tweede in de tussenstand, en Rick Arendsen willen met hun Honda's Civic  hun titelkansen gaaf houden. 

Blijf even staan voor de doortocht van de BMW met nr. 314, bestuurd door Vivienne Weijs-Geuzebroek, de partner van Hans Weijs Jr. Kan zij haar BMW even dwars door de bocht gooien als haar vriend?

 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search