Hans Weijs maakt de topaffiche compleet

Alle toppers op de afspraak

Onder ruime belangstelling werd gisteren in Hotel Princeville in Breda de Internationale GTC Rally 2019 voorgesteld. Het belooft een topevenement te worden op alle vlakken. Met meer dan 100 deelnemers in de verschillende wedstrijden en de aanwezigheid van alle toppers, wordt het sportief een erg boeiende wedstrijd. Bovendien heeft ook het tweede GTC Rally Festival op zaterdag 13 juli een ganse dag autospektakel te bieden.

De GTC Rally 2019 wordt opnieuw een tweedaags evenement met 185 km op snelheid tegen de klok voor de deelnemers. Vrijdag ligt het accent op de "Nacht van Achtmaal", met drie doortochten op de langste proef van de wedstrijd, de Hel. Zaterdag is de wedstrijd meer geconcentreerd rond Breda International Airport, waar het serviceterrein gelegen is en waar twee showproeven op het programma staan.

10 R5's en Bob de Jong favoriet 

De volledige top van de Nederlandse rallysport is aanwezig, aangevoerd door Bob de Jong, natuurlijk favoriet met zijn Hyundai i20 R5 in zijn thuisrally. 

"Ik kom met vertrouwen naar de GTC Rally. De Hyundai is dankzij de evoluties van dit jaar een stuk sneller en ook de man aan het stuur is beter in vorm," lachte Bob de Jong, die het op zal nemen tegen 9 andere R5-rijders, waaronder zijn titelrivalen Kevin van Deijne (Skoda Fabia R5) en Jasper Van den Heuvel (Ford Fiesta R5). Die laatste neemt het voor de eerste keer op tegen zijn broertje Jim met identiek materiaal, ook een Fiesta R5.

Roald Leemans hoopt in zijn thuisrally op meer geluk met zijn Citroën DS3 R5. Melissa Debackere doet opnieuw een gooi naar het podium met haar Skoda Fabia R5, Henk Vossen wil punten scoren voor het NRK met zijn Ford Fiesta R5 en Martin van Iersel en Antoine Biesheuvel willen zich amuseren met hun mooie Hyundai's i20 R5. 

De VW Polo GTI R5, wellicht de snelste wagen van het veld, zal bestuurd worden door Jeroen van den Heuvel. De zakenman met veel circuitervaring kijkt al uit naar de wedstrijd: "Vorig jaar heb ik een belofte gedaan voor de camera en de organisatie heeft me aan mijn woord gehouden, dus sta ik weer aan de start. Ik heb nog niet met de Polo gereden. Twee jaar geleden reed ik al eens met een Fiesta R5 en ik heb me toen enorm geamuseerd. Ik ga ervan genieten!"

De Polo GTI R5 is de wagen van Hans Weijs, die last minute besliste ook deel te nemen. Niet met een R5, maar met "The Beast", de snelle BMW 130i van Charly Schmid. Spektakel verzekerd. De Beast 2 zal als 0-wagen bestuurd worden door Joachim Wagemans.

Met verder nog de snelle Mitsubishi's van Lambert Parren en Ad Smits en de spectaculaire BMW's uit de M-Cup, aangevoerd door Franky Boulat en Wim Muilwijk, is spanning en spektakel verzekerd in de GTC Rally.

Burnout Madness

Voor het tweede jaar op rij is de GTC Rally te gast op Breda International Airport, dat twee dagen de deuren sluit voor het vliegverkeer. Het enorme terrein is de ideale thuisbasis voor het GTC Rally Festival dat de ganse dag, tussen de doortochten op de showproef door, voor animatie zal zorgen. 

"Dit jaar gebruiken we een langer gedeelte van de landingsbaan voor de Airstrip Dragrace. Na de geslaagde editie van vorig jaar, verwachten we meer dan 300 wagens die in de dragrace sprintjes willen trekken. Dit jaar is er trouwens aansluitend op de finish van de rally nog een avondprogramma, waarbij de snelsten het tegen elkaar zullen opnemen," vertelt organisator Ronald Van den Broek van 402 Automotive. "Nog een nieuwe attractie is de "Burnout Madness", een geweldige show voor liefhebbers van rokende banden."

Afspraak vrijdag 12 en zaterdag 13 juli op Breda International Airport voor de Internationale GTC Rally 2019.

 

 

 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search