Met een BMW als openingswagen

Michel Jongmans maakt zijn comeback

Na jarenlang het publiek en zichzelf vermaakt te hebben in rally's in binnen- en buitenland met onder andere een Mercedes Gr. A en een Subaru Impreza Gr.A keert Michel Jongmans, eigenaar van droogijs straalbedrijf Iceblaster, terug op de Nederlandse rallypaden. Michel zal tijdens de Jumbo Shortrally op 13 juli aanstaande de wagen met startnummer 0 besturen. De nulwagen is de laatste veiligheidswagen en meteen de eerste wagen die op volle snelheid over de klassementsproeven rijdt. Bijgestaan door navigator Mathijs Dik zal er met een spectaculaire BMW 325i van WDM Motorsport uit Assendelft gereden worden.

 

Jongmans over zijn terugkeer: "Het rallybloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik had al langer plannen om weer eens in een rallyauto te stappen. Nu deed de gelegenheid zich voor. Het is naast de lol van het rallyrijden een mooie manier om mijn bedrijf in droogijsstralen, Iceblaster, te promoten. Ik heb veel klanten in de racerij en rally. Er bestaat nog een kleine kans dat ik zelf weer een rallyauto aanschaf. Misschien daarover later meer," vertelt Michel Jongmans, voor wie de GTC Rally een thuiswedstrijd is.

"Breda is vrijwel om de hoek van mijn woonplaats Gilze en het is daarmee een echte thuiswedstrijd. In het verleden heb ik de rally vele malen gereden en ik ken de omgeving van Achtmaal bijzonder goed. De sfeer rond deze wedstrijd is uniek en mede daarom zie ik er bijzonder naar uit om er te rijden. Starten met startnummer nul geeft je een flinke verantwoordelijkheid, maar het is na een lange afwezigheid wel een goede manier om zonder stress en zonder prestatiedruk te rijden. Het belangrijkste is om de boel heel aan de finish te brengen en weer een klein beetje te wennen aan het rallygeweld."

 

De Jumbo shortrally omvat 95 proefkilometers verdeeld over vier klassementsproeven. De start van de eerste deelnemer is voorzien op zaterdag 13 juli om 13:00 uur en de finish is rond 19:30. De wedstrijd telt mee voor het Nederlands Shortrally kampioenschap.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search