Vliegende hollander

Kevin de Deijne

Kevin van Deijne was de eerste die zich heeft ingeschreven met een R5, meer bepaald met een Skoda Fabia R5. Maar, afgelopen weekend maakte Kevin van Deijne een harde klapper in de Renties Ypres Rally.

“Op de zesde klassementsproef kwamen we pas echt goed in ons ritme,” laat Kevin weten. “Daar hadden we het tempo echt goed te pakken en konden we ons meten met de mannen voor ons. Helaas haalden we de finish van die proef net niet. In een links-rechts combinatie ging het fout tijdens het aansnijden van de bocht naar rechts. We kwamen daardoor niet goed uit en belanden daardoor links in de berm. De auto begon te rollen om in een akker tot stilstand te komen.”

Zowel Kevin als Hein zijn na deze onvrijwillige koprol naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd van beide mannen een scan gemaakt. Gelukkig werd erbij beiden niets bijzonders gevonden. “De klap was best wel heftig maar kwam voor ons precies op de goede kant van de auto. Daardoor is ons de nodige ellende bespaard gebleven. Hoe het met de auto is bekijken we maandagavond in onze werkplaats,” laat Kevin weten. “Ik heb na die klap de auto nog niet teruggezien.”

Of het team tijdens de GTC Rally aan de start staat zal nog moeten worden bekeken. “De auto zal tegen die tijd wel weer klaar zijn. We kunnen hem of repareren of we zetten alles over op een nieuwe carrosserie. Dat bekijken we komende maandag. Of Hein en ik dan voldoende hersteld zijn is eigenlijk onze grootste zorg. Zo’n klap doet toch best wel wat me je. Van binnen is alles natuurlijk flink door elkaar geschud en misschien wel gekneusd. Als wij beiden denken dat het fysiek verantwoord is zullen we aan de start staan en anders moeten we toch onze rust gaan nemen.”

Kevin van Deijne doet dit seizoen een gooi naar de Nederlandse rallytitel. Hij zal er ongetwijfeld alles aan doen om aan de start te staan van de "Nacht van Achtmaal"!

Foto: MideDeHigh

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search