Tropische triomf voor Kevin van Deijne

Tropische triomf voor Kevin van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben tijdens de GTC Rally hun tweede opeenvolgende wedstrijd in het Open Nederlands Rally Kampioenschap gewonnen. In de verzengende hitte hield Van Deijne het hoofd koel om in de slotfase toe te slaan en de volle winst te pakken.

 

Van Deijne verschijnt na zijn overwinning in de Vechtdal Rally vol vertrouwen aan de start maar is in de openingsfase wat te gretig. Hij valt aan, maar rijdt te agressief waardoor de tijden niet volgen. Als Bob de Jong in de openingsfase van de weg gaat verliest Van Deijne direct een belangrijke rivaal, maar er blijven nog voldoende tegenstanders om de strijd mee aan te gaan.

In de tweede boucle verhoogt Van Deijne het tempo en volgen de eerste snelste tijden. Na de eerste acht proeven bezet Van Deijne de tweede plaats achter Roald Leemans, maar dan begint de ‘Nacht van Achtmaal’ pas echt. De laatste vier proeven worden in volledige duisternis verreden, waar de wedstrijd bekend om staat. Van Deijne ruikt zijn kans en kiest weer de aanval om zo de druk vol op te voeren op Leemans.

De strategie werpt vruchten af. Leemans rijdt lek waardoor Van Deijne twee proeven voor het eind de leiding over kan nemen. De Hyundai piloot houdt vervolgens het hoofd koel, neemt geen risico’s meer en houdt Leemans achter zich. Zo weet Van Deijne zijn tweede achtereenvolgende wedstrijd te winnen en daarmee een hele grote stap richting het kampioenschap te zetten.

De volgende, vijfde, ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de Hellendoorn Rally die op 15 en 16 september wordt verreden in de omgeving van Hellendoorn.  

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search