Volop sfeer en spektakel op zaterdag 9 juli

De GTC Rally brengt de rallytop naar Achtmaal

Op zaterdag 9 juli is Achtmaal opnieuw het centrum van de Nederlandse rallysport. De GTC Rally zal de nationale rallytop weer verwelkomen voor een erg compacte, spectaculaire, maar vooral ook gezellige Nacht van Achtmaal. Deze keer zullen niet alleen de rijders, maar ook de toeschouwers maximaal kunnen genieten van de schitterende klassementsproeven en het sfeervolle centrale serviceterrein. 

Na de pandemie zullen de rallyfans weer optimaal kunnen genieten van een echte "Nacht van Achtmaal". Dat betekent ook dat ze dit jaar kennis kunnen maken met het centrale servicepark in Achtmaal, waar op zaterdagnamiddag en -avond heel wat te beleven valt. Je kan een bezoek brengen aan de serviceteams en van dichtbij volgen hoe de monteurs de bolides klaarstomen, je kan een praatje maken met de rijders, genieten van een drankje en een hapje in de publiekstent, maar natuurlijk ook de wedstrijd zelf volgen, want de ganse avond scheuren de deelnemers in totaal 9 keer langs het servicepark op KP De Hel, een proef met een rondje dat drie keer wordt afgewerkt. Kortom, het serviceterrein is "the place to be" tijdens de Nacht van Achtmaal. Tickets voor alle klassementsproeven en toegang tot het serviceterrein zijn trouwens al online te bestellen voor de prijs van 17,5 euro.

Sportief wordt de GTC Rally 2022 een heel compacte wedstrijd, verreden aan een bijzonder hoog tempo. De eerste deelnemer gaat om 16h30 van start op het finishpodium en kort na middernacht is de winnaar gekend na 12 klassementsproeven en 155 km tegen de tijd. De rijders hebben amper tijd om op adem te komen... en zo hebben ze het graag, want rally is topsport.

De wedstrijd wordt verreden op vier verschillende klassementsproeven die elk drie keer worden verreden. KP Klein-Zundert, een proef van 9,01 km die in omgekeerde richting wordt afgewerkt, opent de wedstrijd. Daarna volgt een oude bekende, KP Rucphen-Klapenberg, goed voor 13,30 km. Vervolgens keren de deelnemers terug naar Achtmaal, waar ze De Hel afwerken, een klassieker van 16,12 km met een rondkoers die drie keer langs het servicepark passeert. Daarna volgt meteen KP Ostaaijen, met zijn 13,43 km de finale van de wedstrijd. 

De inschrijvingen voor de vierde wedstrijd van het Open Nederlands Rally Kampioenschap 2022 stromen binnen. De volledige Nederlandse rallytop en enkele snelle buitenlanders zullen aan de start komen van de GTC Rally op 9 juli. Spektakel verzekerd!

Foto: Kees Nouws (Henk Vossen) & Marije Van der Vliet (Bob de Jong)

 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search