Bob de Jong vroegtijdig naar huis in GTC Rally

Ook tijdens de tweede ronde van de Eurol R5 Rally Challenge werd Bob de Jong geconfronteerd met tegenslag. Na een spectaculaire openingsronde met 3 klassementsproeven, waarin op het scherpst van de snede werd gestreden om de eerste plaats werd de GTC Rally zaterdagmiddag op KP4 in een keer beroofd van alle spanning, toen op nog geen 100 meter van elkaar Bob de Jong (Hyundai) en Hans Weijs jr. (Ford) de strijd moesten staken na een onnodige en onverwachte hindernis in het parcours. Hermen Kobus (Skoda) reed daarna onbedreigd naar de zege.

Bob de Jong had nog zo uitgekeken naar zijn thuisrally, waarin hij al twee keer eerder zegevierde, waaronder vorig jaar. “We hebben ons ook goed voorbereid en verheugden ons op de nieuwe opzet van de rally: op een dag 12 klassementsproeven en een prachtige nieuwe start- en finishlocatie op Breda International Airport,” vertelde Bob de Jong vooraf. Na een vlotte verkenning van de klassementsproeven ging de GTC Rally onder stralende omstandigheden en met duizenden enthousiaste toeschouwers zaterdagmiddag van start. Al snel bleek dat de strijd om de eindoverwinning zou gaan tussen Bob de Jong, Hermen Kobus en Hans Weijs jr., allen rijdend in een R5 rallywagen en van drie verschillende merken. De onderlinge verschillen waren klein; Hermen Kobus was het snelste op de eerste twee proeven en Bob de Jong op KP3: “Op de eerste twee proeven hadden we door de hitte een klein probleem met de pop-off valve, maar door de turbodruk iets te verminderen hadden we op de derde proef een veel betere performance en dat betaalde zich uit in de snelste tijd,” aldus de Hyundai-rijder bij terugkeer in het servicepark. Hermen Kobus was eerste, op 1,3 seconde gevolgd door Bob de Jong op de tweede plaats; Hans Weijs was derde op 1,5 seconde achter De Jong.

Een spannende secondenstrijd werd verwacht voor de rest van de rally, maar helaas was het korte tijd later over. Direct na de start van de vierde proef ging het mis, eerst met Hans Weijs die een enorme sprong maakte op een kuil in de onverharde weg en op de neus van zijn auto landde; door een lekke radiator liep de motor meteen warm en vast. Ook bij Bob de Jong gebeurde iets soortgelijks, maar hij kon tijdig de motor stopzetten, zodat de uiteindelijke schade aan de Hyundai meeviel. “Maar de rally was over en dat is vreselijk jammer, want er hing iets moois in de lucht,” vertelde De Jong’s Belgische navigator Bjorn Degandt even later. “Bob was echt goed onderweg en had de juiste mind-set om hier een goed resultaat te halen.” De volgende rally waaraan Bob de Jong en Bjorn Degandt willen deelnemen met de Hyundai i20 R5 is de Eurol Hellendoorn Rally op 14/15 september.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search